Lovaglócipő, csizma

A lovaglócsipő vagy lovaglócszima, attól függően, hogy ki melyiket preferálja, nélkülözhetetlen felszerelése a lovaglásnak, amely nem csak kényelmi, hanem biztonsági funkcióval is rendelkezik. A megfelelő lovaglócipő segít megvédeni lábadat az esetleges sérülésektől, illetve jobban véd, mint egy sportcipő abban az esetben is, ha véletlenül rádlépne a ló. A lovaglócipő kifejezetten a kengyel használathoz lett kialakítva, talpuk csúszásmentes, így esős időben sem csúszkál a kengyelben a lábad. A boka részen fűzővel vagy gumival kiegészített, hogy megfelelő rugalmasságot és mozgásszabadságot biztosítson a bokádnak lovaglás közben. 

54 Produkt
 

Lovaglócipő anyaga
A cipők és csizmák készülhetnek 100% bőrből, illetve szintetikus bőrből és szintetikus anyagból. Ártól függően minden lovausnk megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket. Bőrből készült termékeink esetén ajánlott a megfelelő ápolást betartása a hosszú élettartam érdekében. A bőrből készült cipők és csizmák során érdemes figyelembe venni, hogy a bőr az idő előrehaladtával tágul, tehát az elsőre enyhén szorosnak vélt cipő vagy csizma 1-2 hónap alatt tágul annyit, hogy tökéletesen a lovas lábára igazodjon és megfelelő kényelmet biztosítson a használat során. 

Lovaglócsizma mérete
A lovaglócsizmáink márkától függően több fajta vádlimérettel kínálják a csizmákat, így a lovas pontosabban tudja kiválasztani a számára megfelelőt. A csizmáink mellett feltüntetjük a márkához és csizmához tartozó mérettálblázatot, aminek segítségével könnyű eligazodni a méretek között.

Ha bizonytalan vagy a megfelelő méretet illetően, keresd Ügyfélszolgálatunkat, ahol szívesen segítenek kiválasztani a számodra megfelelő méretet!